
Feestelijke pieperchips
Zelf aardappelchips maken is makkelijk, leuk en onwijs lekker. Je kunt het in allerlei verschillende vormpjes maken en lekker uitdelen als traktatie. Hieper de pieper!
Ingrediƫnten
Voor 4 personen
- 500 gram Vastkokende aardappels
- Zonnebloemolie
- Peper en zout
- Optioneel: paprikapoeder, chilipoeder, tijm of kerrie
Voorbereiding
Stap 1: maak de aardappelplakjes
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bedek de bakplaat met bakpapier. Was de aardappelen goed, schil ze niet. Snijd de aardappels dun met een scherp mes. Maak met een (koekjes) uitsteker een leuke vorm van de aardappelplakjes, bijvoorbeeld een hartje of sterretje.
Stap 2: bak de aardappelplakjes in de oven
Verdeel de schijfjes aardappel over de bakplaat en zorg ervoor dat de schijfjes niet op elkaar liggen. Kruid met zout en peper naar smaak en sprenkel olie over de schijfjes. Dit zorgt voor meer smaak en knapperigheid. Bak de chips in 20 minuten op 200 graden. Als ze klaar zijn laat je de zelfgemaakte chips afkoelen op de bakplaat.
Stap 3: bestrooi de chips naar smaak
Bestrooi de chips naar smaak met kruiden als paprikapoeder, chilipoeder, tijm en/of kerrie. Serveer in een zakje of schaaltje en eetsmakelijk!