
Feest-Aardappels uit de oven met garnalen en crème fraîche
Deze gevulde aardappels zijn een heus feestje. Zo gepiept en je hebt een heerlijk eindresultaat.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 4 (middel) grote aardappels
- 1 bosje verse peterselie
- handje platte peterselie
- 200 ml crème fraîche
- 200 gram garnalen
- 1 gesnipperde rode ui
- 1 theelepel korma currypoeder
- Olijfolie
Voorbereiding
Stap 1: de aardappels
Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de aardappels 1 keer in de lengte door en kook ze in 8 minuten halfgaar.
Stap 2: sausje
Snipper de ui en bieslook fijn en roer door de crème fraîche en breng op smaak met wat zout en peper. Giet aardappels af en zet ze op een bakplaat en druppel er olijfolie overheen.
Stap 3: aardappels bakken
Bak en gaar de aardappels in een kleine 10 minuten verder af. Bestrooi ze direct daarna met de korma currypoeder en laat ze afkoelen.
Stap 4: garneer de aardappels
Maak af met de garnalen en het crème fraîche mengsel en bestrooi met wat grofgesneden platte peterselie.