Feest-Aardappels uit de oven met garnalen en crème fraîche

Deze gevulde aardappels zijn een heus feestje. Zo gepiept en je hebt een heerlijk eindresultaat.

30 min

Ingrediënten

Voor 4 Personen
  • 4 (middel) grote aardappels
  • 1 bosje verse peterselie
  • handje platte peterselie
  • 200 ml crème fraîche
  • 200 gram garnalen
  • 1 gesnipperde rode ui
  • 1 theelepel korma currypoeder
  • Olijfolie

Bereiding

Stap 1: de aardappels

Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de aardappels 1 keer in de lengte door en kook ze in 8 minuten halfgaar.

Stap 2: sausje

Snipper de ui en bieslook fijn en roer door de crème fraîche en breng op smaak met wat zout en peper. Giet aardappels af en zet ze op een bakplaat en druppel er olijfolie overheen.

Stap 3: aardappels bakken

Bak en gaar de aardappels in een kleine 10 minuten verder af. Bestrooi ze direct daarna met de korma currypoeder en laat ze afkoelen.

Stap 4: garneer de aardappels

Maak af met de garnalen en het crème fraîche mengsel en bestrooi met wat grofgesneden platte peterselie.

Vergelijkbare recepten

50 min

Aardappeltaartjes met rivierkreeftjes

15 min

Gevulde aardappeltjes met gerookte zalm en zure room

20 min

Brandade

50 min

Ovenschotel van aardappelpuree, gehakt en tomaten

45 min
vega

Aardappelsalade met pindasaus

1 u
vega

Hasselbackaardappels met gorgonzola

[#<Recipe id: 454, title: "Aardappeltaartjes met rivierkreeftjes", cooking_time: 50, instructions: "<h2><u>Stap 1: smelt de boter</u></h2>\r\n\r\n<p>Verwa...", meal_type: 1, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Bestrooi de laagjes aardappel met een snufje ro...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "aardappeltaartjes-met-rivierkreeftjes", image: "aardappeltaartjes-met-rivierkreeftjes.jpg", description: "Deze aardappels bereid je 'en cocotte' in de oven,...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R607044/aarda...", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:28", updated_at: "2017-07-17 15:33:30", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 410, title: "Gevulde aardappeltjes met gerookte zalm en zure ro...", cooking_time: 15, instructions: "<h2><u>Stap 1: gaar de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p>S...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Het is ook lekker om de gevulde aardappels af t...", cooking_method: "Magnetron", servings: 4, featured: true, slug: "gevulde-aardappeltjes-met-gerookte-zalm-en-zure-ro...", image: "gevulde-aardappeltjes-met-gerookte-zalm-en-zure-ro...", description: "Gevulde aardappels zijn eenvoudig te bereiden en z...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:37", updated_at: "2017-07-13 15:56:34", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 600, title: "Brandade", cooking_time: 20, instructions: "<h2><u>Stap 1: de klipvis</u></h2>\r\n\r\n<p>Week de k...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Van brandade kunnen heerlijke kroketjes worden ...", cooking_method: "Pureren", servings: 10, featured: true, slug: "brandade", image: "160530_FC_Aardappel_brandade.jpg", description: "Brandade wordt gemaakt van gezouten gedroogde kabe...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2017-11-09 16:11:23", updated_at: "2017-11-09 16:11:23", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 489, title: "Ovenschotel van aardappelpuree, gehakt en tomaten", cooking_time: 50, instructions: "<p>Gaar de geschilde aardappelen in gezouten water...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Voor een vegetarische variant kun je&nbsp;het g...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "ovenschotel-van-aardappelpuree-gehakt-en-tomaten", image: "ovenschotel-van-aardappelpuree-gehakt-en-tomaten.j...", description: "", average_rating: 3.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:53:07", updated_at: "2017-07-07 08:54:40", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 557, title: "Aardappelsalade met pindasaus", cooking_time: 45, instructions: "<h2><u>Stap 1: bak de aardappelen</u></h2>\r\n\r\n<p>V...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Je kan de tofu ook vervangen door kip</p>\r\n", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: false, slug: "aardappelsalade-met-pindasaus", image: "aardappelsalade-met-pindasaus.jpg", description: "Pindasaus kan je kant-en-klaar kopen, maar je kan ...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2016-04-13 15:25:12", updated_at: "2019-07-30 09:29:46", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 555, title: "Hasselbackaardappels met gorgonzola", cooking_time: 60, instructions: "<h2><u>Stap 1: maak de &#39;waaiertjes&#39;</u></h...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Super makkelijk om te maken en ideeal voor grot...", cooking_method: "Oven", servings: 12, featured: false, slug: "hasselbackaardappels-met-gorgonzola", image: "hasselbackaardappels-met-gorgonzola.jpg", description: "Met Hasselback aardappels krijg je gegarandeerd ee...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "http://www.jamiemagazine.nl/recepten/hasselback-aa...", active: true, created_at: "2016-04-13 14:38:18", updated_at: "2017-07-20 09:28:30", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief