Feest-Aardappels uit de oven met garnalen en crème fraîche

Deze gevulde aardappels zijn een heus feestje. Zo gepiept en je hebt een heerlijk eindresultaat.

30 min

Ingrediënten

Voor 4 Personen
  • 4 (middel) grote aardappels
  • 1 bosje verse peterselie
  • handje platte peterselie
  • 200 ml crème fraîche
  • 200 gram garnalen
  • 1 gesnipperde rode ui
  • 1 theelepel korma currypoeder
  • Olijfolie

Bereiding

Stap 1: de aardappels

Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de aardappels 1 keer in de lengte door en kook ze in 8 minuten halfgaar.

Stap 2: sausje

Snipper de ui en bieslook fijn en roer door de crème fraîche en breng op smaak met wat zout en peper. Giet aardappels af en zet ze op een bakplaat en druppel er olijfolie overheen.

Stap 3: aardappels bakken

Bak en gaar de aardappels in een kleine 10 minuten verder af. Bestrooi ze direct daarna met de korma currypoeder en laat ze afkoelen.

Stap 4: garneer de aardappels

Maak af met de garnalen en het crème fraîche mengsel en bestrooi met wat grofgesneden platte peterselie.

Vergelijkbare recepten

45 min

Aardappelpuree met krokant van zeewier en aardappel met basilicumolie

40 min
vega

Chilifrietjes met avocado-koriander dip

50 min
vega

Stoofschotel uit Constantinopel

40 min

Roodbaars gevuld met aardappel uit de oven

45 min
vega

Hartige taart met broccoli en aardappel

1 u 5 min

Ovenschotel met champignons en reblochon

[#<Recipe id: 512, title: "Aardappelpuree met krokant van zeewier en aardappe...", cooking_time: 45, instructions: "<h2><u>Stap 1: maak de aardappelpuree</u></h2>\r\n\r\n...", meal_type: 4, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "", cooking_method: "Pan", servings: 4, featured: true, slug: "aardappelpuree-met-krokant-van-zeewier-en-aardappe...", image: "aardappelpuree-met-krokant-van-zeewier-en-aardappe...", description: "Host jij binnenkort een etentje? Blaas je gasten o...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:53:53", updated_at: "2017-07-07 11:52:50", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 558, title: "Chilifrietjes met avocado-koriander dip", cooking_time: 40, instructions: "<h2><u>Stap 1: chilifrietjes in de oven</u></h2>\r\n...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Probeer ook eens frietjes met currykruiden en e...", cooking_method: "Oven", servings: 2, featured: false, slug: "chilifrietjes-met-avocado-koriander-dip", image: "chilifrietjes-met-avocado-koriander-dip.jpg", description: "Wil je een keer lekker snacken tijdens een filmavo...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "http://www.degroenemeisjes.nl/gezonde-frietjes-met...", active: true, created_at: "2016-04-13 15:26:31", updated_at: "2020-02-19 09:04:59", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 376, title: "Stoofschotel uit Constantinopel", cooking_time: 50, instructions: "<h2><u>Stap 1: snijd en bak de groenten</u></h2>\r\n...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Garneer met olijven en serveer met geroosterde ...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "stoofschotel-uit-constantinopel", image: "stoofschotel-uit-constantinopel.jpg", description: "Wist je dat Constantinopel de vroegere naam van de...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:50:58", updated_at: "2017-07-28 10:14:31", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 467, title: "Roodbaars gevuld met aardappel uit de oven", cooking_time: 40, instructions: "<h2><u>Stap 1: &nbsp;snijd de ingredi&euml;nten</u...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Vervang de roodbaarzen eens door kalfslapjes. V...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "met-aardappel-gevulde-roodbaars-in-de-oven", image: "met-aardappel-gevulde-roodbaars-in-de-oven.jpg", description: "Heerlijk voor de zomer: roodbaars gevuld met aarda...", average_rating: 3.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:43", updated_at: "2018-02-13 17:53:41", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 688, title: "Hartige taart met broccoli en aardappel", cooking_time: 45, instructions: "<h1><strong>Stap 1: voorbereiden</strong></h1>\r\n\r\n...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Serveer met een lekkere salade. Bijvoorbeeld me...", cooking_method: "", servings: 4, featured: true, slug: "hartige-taart-met-broccoli-en-aardappel", image: "Hartige_taart_met_broccoli_en_aardappel_2.jpg", description: "Deze hartige taart met aardappel en broccoli van o...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2020-11-16 17:24:23", updated_at: "2020-11-16 17:26:49", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: true>, #<Recipe id: 484, title: "Ovenschotel met champignons en reblochon", cooking_time: 65, instructions: "<p>Verwarm de oven voor op 200&deg;C. Schil de aar...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Lekker bij een stukje gegrild vlees of lamsbout...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "ovenschotel-met-champignons-en-reblochon", image: "ovenschotel-met-champignons-en-reblochon.jpg", description: "", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:53:01", updated_at: "2017-07-07 08:54:25", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief