Ethiopische aardappelen met injera
Met dit recept reizen we af naar Afrika voor Ethiopische aardappelen met injera.
Ingrediƫnten
Voor 2 personen
- 2 grote aardappelen (in partjes)
- 1/2 witte kool (in reepjes)
- 250 g wortels (in slierten, kan met kaasschaaf
- 2 el extra vierge olie
- 2 teentjes knoflook
- 2 cm gember
- 1 ui (in stukjes)
- ½ tl komijnpoeder
- ½ tl kardemom kruiden (in het kruidenrek)
- 1 rode peper
- zout & peper
- ½ tl kaneel
Voorbereiding
Stap 1: kruiden
Fruit de ui in een grote pan. Pers de knoflook erboven en voeg gember en rode peper toe.
Voeg de kruiden toe en laat 2 minuten koken tot het gaat geuren. Houden je kids niet van pittig? Houd de rode peper apart voor volwassenen.
Stap 2: groente
Voeg de wortelslierten en aardappels toe en mix goed. Voeg de kool toe en wat zout. Doe een deksel op de pan en laat het 15 minuten op laag vuur staan. Roer af en toe door. Voeg wat olie toe en naar smaak wat kruiden en laat nogmaals zo’n 15 minuten bakken tot de aardappelen gaar zijn.
Stap 3: serveren
Serveer los of met injera, dat is een soort Afrikaanse pannenkoek. Deze kun je kopen in een Afrikaanse speciaalzaak of natuurlijk zelf maken.