
Boerenkool ovenschotel
Toe aan een bordje comfortfood? Deze heerlijke ovenschotel met boerenkool van onze ambassadeur Eef Kookt Zo is jouw antwoord. De voorbereiding is eenvoudig en kost maar 15 minuten. Daarna doet de oven het werk. Dat is pas lekker! Dit recept bevat 634 kcal per portie. Bereidingstijd: 45 minuten.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 750 gram aardappelen (iets kruimig)
- 600 gram boerenkool (gesneden)
- 125 gram spekreepjes
- 1 (350 gram) rookworst
- 4 eetlepels creme fraiche
- 2 eetlepels melk
- 2 theelepels mosterd
- snufje nootmuskaat
- snufje zout
- snufje peper
Voorbereiding
Stap 1: Voorbereidingen
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Stap 2: Aardappels en boerenkool
Schil de aardappels en snijd in stukken. Kook de aardappels in 12 min. gaar in een pan met ruim water en een snuf zout. Kook de boerenkool tegelijkertijd in een andere pan met de rookworst.
Stap 3: Pureren
Maak een romige aardappelpuree van de aardappel met met aardappelstamper of pureeknijper en meng hierdoor crème fraîche, 2 eetlepels melk en mosterd. Breng verder op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Stap 4: Spek
Bak de spekreepjes even uit in een koekenpan en schep deze vervolgens door de boerenkool.
Stap 5: Oven
Maak de ovenschaal op en begin met aardappelpuree, dan de boerenkool met spekjes en vervolgens de rookworst. Zet de ovenschaal nog 15 minuten in de oven. Eet smakelijk!
Dit recept is van onze ambassadeur Eef Kookt Zo.