Makkelijk en Snel
Fit
Budget
35min
Vega
Kids

Bloemkool-aardappel soep .

4 Personen

Bloemkool en aardappel zijn ideale groenten om soep mee te maken. En wist je dat bloemkool vol met calcium en vitamine C zit? Een gezonde soep dus!

    Ingrediënten
  • 3 aardappels (250 gram), in stukken gesneden
  • 1 middelgrote bloemkool, in middel grote roosjes
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook, gesneden
  • 500 ml plantaardige melk zoals amandel of haver
  • 500 ml groenten bouillon
  • zout en peper
  • currypoeder
  • paprikapoeder
  • verse tijm
  • olijfolie
  • zonnebloempitten
Bereiding

Stap 1: bereid de soep

Verhit 1 eetlepel olie in een soeppan en bak de uien voor 5 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuutje mee. Doe de aardappelen en bloemkool erbij en bak nog een minuutje. Schenk de plantaardige melk en bouillon erbij en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat 10-15 minuten koken totdat de bloemkool zacht is. (Vind je de soep nog te dun? Zet hem dan weer even op het vuur en laat iets indikken.)
 

Stap 2: pureer de soep en garneer

Gebruik een staafmixer om de soep romig te maken. Voeg flink wat peper en zout toe. Verdeel de soep over 3-4 kommen. Garneer eventueel met de currypoeder, paprikapoeder, tijm, zonnebloempitten en olijfolie.

Tip .

Deze soep is wat milder van smaak. Door specerijen als currypoeder en paprikapoeder toe te voegen, geef je de soep meer kick.

Laat weten hoe het is geworden!

Beoordeel dit recept

Vergelijkbare recepten .

Terug naar boven

Aardappels Kennisplatform .

Voor uitgebreide informatie over de aardappelteelt, de gezondheidsaspecten van de aardappel en de pieper in gastronomisch en historisch perspectief, kijk je op het Kennisplatform.
Vertel mij meer
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief