
Bakken
Wat is er lekkerder dan aardappel? Juist: een goudbruin gebakken, krokante aardappel! Wij leggen je haarfijn uit hoe je de lekkerste gebakken aardappels maakt. Zo gepiept!
Ingrediƫnten
Voor 4 personen
- 600 gr vastkokende aardappels
- 1 el zonnebloemolie
- zout naar smaak
Voorbereiding
Stap 1: Voorbereiding
Kies voor vastkokende aardappels. Boen de aardappels schoon met een borsteltje en water, en snijd ze vervolgens door de helft.
Je kunt ook voorgekookte aardappels kopen. In dit geval kun je de volgende stap overslaan!
Stap 2: Voorkoken
Doe de aardappels met water in een pan en voeg een snuf zout toe. Breng het water aan de kook en kook de aardappels 5-10 minuten. Giet de aardappels vervolgens af en laat ze afkoelen.
Stap 3: Schillen en snijden
Haal eventueel de schil van de aardappels en snijd de aardappels in blokjes of plakjes
Stap 4: Bakken
Verhit een eetlepel olie of een klontje boter in een koekenpan. Leg de aardappels in de pan, zorg dat ze genoeg ruimte hebben. Bak de aardappels op matig vuur tot de onderkant goudbruin is. Schep de aardappels vervolgens om met een spatel en bak de andere kant van de aardappels goudbruin. Dit duurt in totaal ongeveer tien minuten. Haal de aardappels uit de ban als ze volledig goudbruin gebakken zijn.
Tip: Schep de aardappels tijdens het bakken zo min mogelijk om, dan worden ze het meest krokant!