
Amuse van aardappel met cime di rapa en ansjovis
Een amuse is een klein hapje om de smaakpapillen voor te bereiden op het diner. Amuses kan je serveren wanneer de gasten binnenkomen, maar ook tussen de gangen door. Deze amuse is met cime di rapa, een soort kruising tussen wilde raapsteeltjes en broccoli.
Ingrediƫnten
Voor 4 personen
- 250 g vastkokende aardappels
- 250 g cime di rapa (wilde broccoli)
- 2 ansjovis in olie
- 1 teen knoflook
- olijfolie
Voorbereiding
Stap 1: aardappels en cimi di rapa koken
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook de cime di rapa beetgaar in zout water. Daarna kook je de aardappelblokjes in hetzelfde water. Ondertussen de ansjovis met knoflook (in de olie van de ansjovisfilet) lichtjes opwarmen tot de ansjovis smelt.
Stap 2: maak de amuses
Maak de aardappel en de cime di rapa aan met wat olijfolie en peper en zout en verdeel deze in kleine porties over de bordjes. Per persoon een halve ansjovisfilets er bovenop en presenteren op een mooi bordje.