
Airfryen
Heb jij een airfryer? Lucky you! Lees hieronder hoe je heerlijke krokante aardappels in de airfryer kunt bakken. Extra fijn: je hebt maar heel weinig olie nodig!
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 600 gr vastkokende aardappels
- 1 el zonnebloemolie
- zout naar smaak
Voorbereiding
Stap 1: Voorbereiding
Kies voor vastkokende aardappels. Schil de aardappels of boen ze schoon met een borsteltje en water. Snijd de aardappels in de gewenste vorm (plakjes/blokjes/frietjes) en spoel ze af onder koud water. Droog ze vervolgens af in een schone theedoek.
Stap 2: Voorbakken
Doe de aardappels in de airfryer mand en bak ze halfgaar in tien minuten op 120 graden Celsius.
Stap 3: Afbakken
Verhoog de temperatuur van de airfryer naar 180 graden Celsius. Verdeel wat olie en zout over de aardappels en doe ze vervolgens terug in de airfryer. Bak de aardappels in 20 minuten krokant.
Tip: De temperaturen en baktijden kunnen per airfryer verschillen, bekijk dus eerst jouw temperaturen en baktijden op het internet!