
Aardappeltjes met Parmezaanjus
Patate con sugo di Parmigiano, zouden ze in Italië zeggen. De piepers schuif je in de oven en de jus van Parmezaan maak je in de magnetron. Lekker makkelijk!
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 10 kleine aardappeltjes
- 2 plakjes parmaham
- scheutje room
- 100 g geschaafde parmezaanse kaas
- 3 el kippenbouillon
- peper en zout
- olijfolie
Voorbereiding
Stap 1: rooster de aardappels
Warm de oven voor op 180 °C. Scrub de schil van de aardappels schoon onder koud stromend water, halveer ze en kruid ze met zout en peper. Meng met wat olijfolie en bak ze in een ovenschaal gaar in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten.
Stap 2: maak Parmezaanjus
Meng bouillon met Parmezaanse kaas, room en wat zout en peper. Warm goed door in de magnetron op vol vermogen (tussentijds omroeren). Giet dit mengsel over de aardappeltjes en versier met de plakjes parmaham.