
Aardappeltjes in zoutkorst
Aardappels kan je makkelijk in een korst van zout garen. Hierdoor krijgen ze een heerlijke smaak. Ook al zien ze er leuk uit met de zoutkorst, je kan ze het beste al uit hun jasje halen in de keuken. Zo krijg je geen enorme stukken zout op de rest van je eten!
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 1 kg aardappels
- 2 eiwitten
- 1 dl water
- handvol groene kruiden. Tijm, rozemarijn, bonenkruid, etc.
- 1 kg zeezout
Voorbereiding
Stap 1: prepareer de korst
Verwarm de oven op 180°C. Was de aardappelen. Was en plet de verse kruiden. Voeg het grof zeezout en de eiwitten bij elkaar. Meng goed en voeg indien nodig een beetje water toe. Het moet aanvoelen als nat zand. Doe er dan groene kruiden bij.
Stap 3: in de oven
Bedek de bodem van een vuurvaste schaal (terrine of cocotte) met de aardappelen en een dikke laag zout. Laat zo’n 35-45 minuten garen in een matig warme oven (180°C).
Stap 4: haal de aardappels uit de schil
Stort het zoutblok op een linnen doek. Breek de zoutkorst om de gare en geparfumeerde aardappelen eruit te halen. Veeg het zout er zorgvuldig af. Nu kun je de schillen verwijderen.