
Aardappeltaartjes
Dit zijn gebakken aardappeltjes met een twist. Lekker gekruid en een speelse presentatie. Leuk voor bijvoorbeeld een kinderfeestje!
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 5 grote vastkokende aardappels
- 4 el salie
- 2 el tijm
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 4 el olijfolie
- peper en zout
Voorbereiding
Stap 1: voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappels en snijd ze in flinterdunne plakjes. Hak de salie, de tijm, de knoflook en de ui fijn.
Stap 2: bakken
Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de aardappelplakjes, de salie en de tijm toe en bak ze gedurende 5 minuten aan een kant. Breng op smaak met peper en zout. Draai de aardappelplakjes om en bak ze nog eens 5 minuten.
Stap 3: de aardappeltaartjes in de oven
Maak in een taartvormpje 4 aardappeltaartjes door de aardappelplakjes op elkaar te stapelen. Zet de schaal in de oven en bak ze 30 minuten.