Aardappeltaartjes

Dit zijn gebakken aardappeltjes met een twist. Lekker gekruid en een speelse presentatie. Leuk voor bijvoorbeeld een kinderfeestje!

50 min
Vega

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 5 grote vastkokende aardappels
  • 4 el salie
  • 2 el tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout

Voorbereiding

Stap 1: voorbereiden

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappels en snijd ze in flinterdunne plakjes. Hak de salie, de tijm, de knoflook en de ui fijn.

Stap 2: bakken

Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de aardappelplakjes, de salie en de tijm toe en bak ze gedurende 5 minuten aan een kant. Breng op smaak met peper en zout. Draai de aardappelplakjes om en bak ze nog eens 5 minuten.

Stap 3: de aardappeltaartjes in de oven

Maak in een taartvormpje 4 aardappeltaartjes door de aardappelplakjes op elkaar te stapelen. Zet de schaal in de oven en bak ze 30 minuten.

Vergelijkbare recepten