
Aardappelsushi met wasabimayonaise
Sushi kennen we allemaal wel. In dit recept rol je de vis op in aardappel. Ook leuk als feesthapje.
Ingrediƫnten
Voor 4 personen
- 2 middelgrote bloemige aardappeltjes
- 50 g gerookte zalm of tonijn
- 25 g boter
- peper en zout
- 2 el mayonaise
- 0,5 tl wasabi
Voorbereiding
Stap 1: maak aardappelpuree
Kook de aardappels gaar in water met zout. Pureer ze. Voeg boter toe en kruid met zout en peper.
Stap 2: maak de sushi
Snij de vis in reepjes van 1/2 cm dik. Spreid de lauwwarme puree uit, ongeveer 1/2 cm dik, op een stuk plasticfolie. Leg hierop de vis. Rol alles op zoals een sushi. Laat even opstijven in de koelkast.
Stap 3: maak de wasabimayonaise
Meng de mayonaise met de wasabi en verdun eventueel met een beetje lauw water. Snij de sushi in plakjes van 2 cm dik en serveer met de wasabimayonaise.