
Aardappelspiesjes met paprika
Ga je barbecuen maar wil je wel eens wat anders dan kartoffelsalade en vlees? Maak deze aardappel-groente spiesen!
Ingrediƫnten
Voor 4 personen
- 8 grote vastkokende aardappels
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 8 satéstokjes
- 150 g kerstomaten
- oregano
- 1 el olijfolie
- 2 dl tomatensaus (eventueel) uit blik
- zout
Voorbereiding
Stap 1: gaar de aardappels
Boen de aardappels schoon en gaar de aardappels gedurende 20 minuten in een bodempje water in de magnetron op 750 watt. Laat ze afkoelen en snijd ze in plakken van 1 cm.
Stap 2: maak de spiesjes
Ontdoe de paprika’s van de zaadjes en snijd ze in stukken. Prik een aardappel op het stokje, dan een stuk rode en groene paprika en vervolgens een kerstomaat. Herhaal de handeling nog een keer.
Stap 3: bak de spiesen
Breng de spiesen op smaak met oregano en zout en bak de spiesjes in de olijfolie in een pan. Verwarm eventueel de tomatensaus en serveer de saus bij de spiesjes.