Aardappelsoep met prei en chorizo

Niks beters dan een goed gevulde romige soep die zo op tafel staat! Bovendien kun je met dit recept van onze ambassadeur Made by Ellen al je restjes groente opmaken. Lekker als lunch of voorgerecht!Dit recept bevat 359 kcal per portie (4 personen).Bereidingstijd: 30 minuten

30 min

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 750 gr vastkokende aardappels
  • 100 gr chorizo, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote ui
  • 2 preien
  • de blaadjes van 2 takjes tijm of rozemarijn
  • 1 l vlees- of groentebouillon
  • 2 el crème fraîche
  • zwarte peper

Voorbereiding

Stap 1: Bak de chorizo en snijd de groente

Zet een stevige pan op zacht vuur, doe de blokjes chorizo in de pan en laat ze op laag vuur zachtjes krokant bakken. Pel ondertussen pel de ui en knoflook en hak deze fijn. Snijd ook de prei in reepjes en was deze schoon. Schil vervolgens de aardappelen en snijd hier blokjes van. Haal de chorizo uit de pan en schep op een bord. Zet even apart.

Stap 2: Bak de groente

Doe ui en knoflook in de pan en fruit aan. Voeg eventueel een scheutje olijfolie of klontje boter toe. Hak de kruiden fijn en strooi deze over de knoflook en ui. Roer de prei erdoor en laat zacht worden. Nu kunnen de aardappelen erbij. Zet het vuur nu iets hoger en schep alles een paar keer om.

Stap 3: Kook de soep

Schenk de bouillon erbij en breng rustig aan de kook. Zet een deksel op de pan en laat op zacht vuur voor ongeveer 15 minuten pruttelen of totdat de aardappelen gaar zijn. Pureer de soep, maar zorg ervoor dat er nog kleine stukjes over blijven voor structuur.

Stap 4: Serveer

Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met peper. Schep de soep in kommen en verdeel de uitgebakken chorizo over de kommen. 

Dit recept is van onze ambassadeur Made By Ellen.

Vergelijkbare recepten