Aardappelsla met citroen en verse kaas

Deze vegetarische maaltijdsalade is perfect voor een warme zomeravond. Lekker fris vanwege de citroendressing, en boordevol groente. Nog een pluspunt: deze salade heb je zo op tafel!

25 min

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

  • 4 grote vastkokende aardappels
  • zout
  • (grof) gemalen peper
  • 75 g romanescokool (of brocolli)
  • 75 g peultjes
  • 50 g zwarte, ontpitte olijven
  • 25 g kappertjes
  • 100 g verse ricotta
  • 2 el olijfolie
  • sap van 1/2 citroen
  • 0,5 bosje rode basilicum

Voorbereiding

Stap 1: kook de aardappels

Schil de aardappels, kook ze in water met zout in ongeveer 20 minuten gaar en giet ze af. Laat afkoelen en snij ze in stukken van 2 x 2 cm.

Stap 2: kook de groente

Kook de romanesco (of broccoli) met de peultjes ongeveer 5 minuten in kokend water met zout. Giet ze af en spoel goed onder koud stromend water.

Stap 3: borden opmaken

Meng de romanesco en peultjes met de zwarte olijven en kappertjes en verdeel over 2 diepe borden. Verdeel er de ricottakaas over en besprenkel met olijfolie en citroensap. Garneer met basilicum en bestrooi met zout en peper naar smaak.

Vergelijkbare recepten