Aardappelsla met citroen en verse kaas
Deze vegetarische maaltijdsalade is perfect voor een warme zomeravond. Lekker fris vanwege de citroendressing, en boordevol groente. Nog een pluspunt: deze salade heb je zo op tafel!
Ingrediƫnten
Voor 4 personen
- 4 grote vastkokende aardappels
- zout
- (grof) gemalen peper
- 75 g romanescokool (of brocolli)
- 75 g peultjes
- 50 g zwarte, ontpitte olijven
- 25 g kappertjes
- 100 g verse ricotta
- 2 el olijfolie
- sap van 1/2 citroen
- 0,5 bosje rode basilicum
Voorbereiding
Stap 1: kook de aardappels
Schil de aardappels, kook ze in water met zout in ongeveer 20 minuten gaar en giet ze af. Laat afkoelen en snij ze in stukken van 2 x 2 cm.
Stap 2: kook de groente
Kook de romanesco (of broccoli) met de peultjes ongeveer 5 minuten in kokend water met zout. Giet ze af en spoel goed onder koud stromend water.
Stap 3: borden opmaken
Meng de romanesco en peultjes met de zwarte olijven en kappertjes en verdeel over 2 diepe borden. Verdeel er de ricottakaas over en besprenkel met olijfolie en citroensap. Garneer met basilicum en bestrooi met zout en peper naar smaak.