Makkelijk en Snel
Fit
Feestje
Salade
Picknick
25min

Aardappelsla met citroen en verse kaas .

4 Personen

Deze vegetarische maaltijdsalade is perfect voor een warme zomeravond. Lekker fris vanwege de citroendressing, en boordevol groente. Nog een pluspunt: deze salade heb je zo op tafel!

    Ingrediënten
  • 4 grote vastkokende aardappels
  • zout
  • (grof) gemalen peper
  • 75 g romanescokool (of brocolli)
  • 75 g peultjes
  • 50 g zwarte, ontpitte olijven
  • 25 g kappertjes
  • 100 g verse ricotta
  • 2 el olijfolie
  • sap van 1/2 citroen
  • 0,5 bosje rode basilicum
Bereiding

Stap 1: kook de aardappels

Schil de aardappels, kook ze in water met zout in ongeveer 20 minuten gaar en giet ze af. Laat afkoelen en snij ze in stukken van 2 x 2 cm.

Stap 2: kook de groente

Kook de romanesco (of broccoli) met de peultjes ongeveer 5 minuten in kokend water met zout. Giet ze af en spoel goed onder koud stromend water.

Stap 3: borden opmaken

Meng de romanesco en peultjes met de zwarte olijven en kappertjes en verdeel over 2 diepe borden. Verdeel er de ricottakaas over en besprenkel met olijfolie en citroensap. Garneer met basilicum en bestrooi met zout en peper naar smaak.

Tip .

Doe er nog wat ansjovis in voor een zoute "bite"!

Laat weten hoe het is geworden!

Beoordeel dit recept

Vergelijkbare recepten .

Terug naar boven

Aardappels Kennisplatform .

Voor uitgebreide informatie over de aardappelteelt, de gezondheidsaspecten van de aardappel en de pieper in gastronomisch en historisch perspectief, kijk je op het Kennisplatform.
Vertel mij meer
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief