Aardappelsla met citroen en verse kaas

Deze vegetarische maaltijdsalade is perfect voor een warme zomeravond. Lekker fris vanwege de citroendressing, en boordevol groente. Nog een pluspunt: deze salade heb je zo op tafel!

25 min

Ingrediënten

Voor 4 Personen
  • 4 grote vastkokende aardappels
  • zout
  • (grof) gemalen peper
  • 75 g romanescokool (of brocolli)
  • 75 g peultjes
  • 50 g zwarte, ontpitte olijven
  • 25 g kappertjes
  • 100 g verse ricotta
  • 2 el olijfolie
  • sap van 1/2 citroen
  • 0,5 bosje rode basilicum

Bereiding

Stap 1: kook de aardappels

Schil de aardappels, kook ze in water met zout in ongeveer 20 minuten gaar en giet ze af. Laat afkoelen en snij ze in stukken van 2 x 2 cm.

Stap 2: kook de groente

Kook de romanesco (of broccoli) met de peultjes ongeveer 5 minuten in kokend water met zout. Giet ze af en spoel goed onder koud stromend water.

Stap 3: borden opmaken

Meng de romanesco en peultjes met de zwarte olijven en kappertjes en verdeel over 2 diepe borden. Verdeel er de ricottakaas over en besprenkel met olijfolie en citroensap. Garneer met basilicum en bestrooi met zout en peper naar smaak.

Vergelijkbare recepten

35 min

Truffelaardappelpuree met lamsfilet

50 min
vega

Aardappeltaartjes

15 min

Gevulde aardappeltjes met gerookte zalm en zure room

1 u
vega

Aardappellasagne met ricotta en spinazie

1 u 20 min

Aardappels à la campagne

20 min
vega

Puree van appels en aardappelen

[#<Recipe id: 411, title: "Truffelaardappelpuree met lamsfilet", cooking_time: 35, instructions: "<h2><u>Stap 1: maak de aardappelpuree</u></h2>\r\n\r\n...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Lekker met&nbsp;peultjes. De&nbsp;truffelolie k...", cooking_method: "Overige", servings: 4, featured: true, slug: "truffelaardappelpuree-met-lamsfilet", image: "truffelaardappelpuree-met-lamsfilet.jpg", description: "Hoe geef je meer smaak aan aardappelpuree? Voeg wa...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:38", updated_at: "2017-07-07 12:21:19", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 472, title: "Aardappeltaartjes", cooking_time: 50, instructions: "<h2><u>Stap 1: voorbereiden</u></h2>\r\n\r\n<p>Verwarm...", meal_type: 0, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Serveer met een lekker stukje vis en een groene...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "aardappeltaartjes", image: "aardappeltaartjes.jpg", description: "Dit zijn gebakken aardappeltjes met een twist. Lek...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:49", updated_at: "2017-07-17 12:16:44", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 410, title: "Gevulde aardappeltjes met gerookte zalm en zure ro...", cooking_time: 15, instructions: "<h2><u>Stap 1: gaar de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p>S...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Het is ook lekker om de gevulde aardappels af t...", cooking_method: "Magnetron", servings: 4, featured: true, slug: "gevulde-aardappeltjes-met-gerookte-zalm-en-zure-ro...", image: "gevulde-aardappeltjes-met-gerookte-zalm-en-zure-ro...", description: "Gevulde aardappels zijn eenvoudig te bereiden en z...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:37", updated_at: "2017-07-13 15:56:34", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 434, title: "Aardappellasagne met ricotta en spinazie", cooking_time: 60, instructions: "<h2><u>Stap 1: spinazie-ricotta mengsel</u></h2>\r\n...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Vervang de ricotta eens door een andere verse z...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "aardappellasagne-met-ricotta-en-spinazie", image: "aardappellasagne-met-ricotta-en-spinazie.jpg", description: "Lasagna kun je ook maken met aardappelschijfjes al...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:06", updated_at: "2017-07-07 10:29:26", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 382, title: "Aardappels à la campagne", cooking_time: 80, instructions: "<h2><u>Stap 1: aardappels in de wok</u></h2>\r\n\r\n<p...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Je kan in plaats van champignons ook andere gro...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "aardappels-la-campagne", image: "aardappels-la-campagne.jpg", description: "Een lekker hoofdgerecht met in de hoofdrol aardapp...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:05", updated_at: "2017-07-14 15:04:36", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 378, title: "Puree van appels en aardappelen", cooking_time: 20, instructions: "<h2><u>Stap 1: maak de aardappelpuree</u></h2>\r\n\r\n...", meal_type: 1, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Lekker met zure haring, gebakken spekjes of een...", cooking_method: "Magnetron", servings: 4, featured: true, slug: "puree-van-appelen-en-aardappels", image: "puree-van-appelen-en-aardappels.jpg", description: "Aardappelpuree is heerlijk op gure dagen. De appel...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:00", updated_at: "2019-06-07 14:15:24", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief