
Aardappelsalade met zalmblokjes
Aardappels zijn een geweldige ‘vul-maker’ in een salade. Zo verander je een normale salade in mum van tijd in een maaltijdsalade. Deze variant is met zalm en een frisse dressing, heerlijk voor in de zomer.
Ingrediƫnten
Voor 5 personen
- 800 g aardappels
- 1 bosje radijs
- 1 middelgrote lente-uitje
- 2 tl olijfolie
- 3 el kruiden azijn
- 2 el peterselie
- 1 krop krulsla
- peper naar smaak
- 200 ml groentebouillon
- 300 g zalm
Voorbereiding
Stap 1: wassen, koken en snijden
Was de aardappelen en kook ca. 20 minuten met de schil gaar. Was de radijsjes en snij in schijfjes. Was de lente-uitjes en snij in ringen. Spoel de zalmfilet af, dep droog, bestrooi met peper en snij in blokjes. Was de slablaadjes en schud droog. Giet de aardappelen af, schil ze en snij in schijfjes. Laat trekken in de bouillon en zet apart.
Stap 2: dressing
Meng voor de dressing azijn en 1 eetlepel peterselie. Breng op smaak met peper en zout. Schep de dressing over de aardappelschijfjes.
Stap 3: bakken en finishing touch
Verhit olie in een pan en bak de zalmblokjes ca. 4 minuten rondom. Schep de radijs, lente-ui en zalmblokjes door de aardappelschijfjes. Leg de aardappelsalade op de slablaadjes, bestrooi met de rest van de peterselie en serveer.