Aardappelsalade met wilde kruiden en Hollandse Nieuwe

Kook de recepten van de Piepershow thuis! Deze aardappelsalade is het bewijs dat aardappel ook licht kan zijn.

35 min

Ingrediënten

Voor 1 personen

  • 600 g vastkokende aardappels
  • handje cornichons (kleine Franse augurkjes)
  • 2 el kappertjes
  • 1 groene appel
  • 1 filet spekbokking of andere gerookte vette vis
  • 1/4 bieslook, geknips
  • 1/4 bosje kervel, grof gehakt
  • 1/4 bos peterselie, grof gehakt
  • 15 blaadjes dragon
  • 3 el mayonaise
  • rasp van 1/2 citroen
  • 2 el crème fraîche
  • el witte wijnazijn
  • 2-3 haringen
  • wilde kruiden
  • verse mierikswortel

Voorbereiding

Stap 1: de aardappels

Schil de aardappelen en kook in water met ruim zout net gaar in ±18 min.Giet de aardappelen af en laat uitdampen.

Stap 2: snijden

Snijd in grove stukken. Snijd de cornichons, kappertjes, appel en spekbokking in kleine blokjes. Snijd de grof gesneden groene kruiden heel fijn.

Stap 3: mengen & serveren

Meng de aardappel met cornichons, kappertjes, appel, spekbokking, citroenrasp en groene kruiden. Roer voorzichtig ook de mayonaise en crème fraîche erdoorheen. Zorg dat de aardappelen niet worden geprakt. Breng op smaak met zout, zwarte peper en de azijn. Verdeel de salade over bordjes en leg op elk bord een halve haring ernaast. Bestrooi met wilde kruiden en bestrooi met wat versgeraspte mierikswortel.

Vergelijkbare recepten