Aardappelsalade met gerookte ribeye
Deze aardappelsalade is een echte hit op zomerse avonden. Licht is ‘ie niet, maar wel heel lekker. Vervang de mayonaise voor yoghurt voor een gezondere versie.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 50 g mayonaise
- 25 g crème fraîche
- 20 g gerookte spekblokjes
- 5 g bieslook
- 1 g zout
- 3 g milde mosterd
- 1 g peper
- 200 g aardappels
- 80 g gerookte ribeye in plakjes
- 2 g chardonnay-azijn
Voorbereiding
Stap 1: kook de aardappels
Plaats een kookpan op het vuur en breng water aan de kook. Schil de aardappels en snijd deze in vieren. Voeg zout toe aan het water, blancheer de aardappels (kook ze kort gedurende twee minuten). Laat de aardappels uitdampen op een plateau.
Stap 2: aardappelsalade
Bak de spekjes in een bakpan uit tot ze krokant zijn. Meng nu de mayonaise, crème fraiche, azijn, bieslook, zout, mosterd en de peper. Snijd de aardappels in kleine stukjes. Wanneer de aardappels en spekjes zijn afgekoeld kunnen ze bij de mayonaise. Meng dit rustig met een lepel zodat de aardappelstukjes heel blijven.