
Aardappels met ricotta en gegrilde groenten
Aardappels kun je poffen op de barbecue, maar ook in de oven. Je hoeft het niet eens per se in te pakken in aluminiumfolie. Zonder folie wordt de schil ook knapperig.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 8 middelgrote, vastkokende, gewassen aardappels in de schil
- 4 el plantaardige olie
- 6 el ricotta
- grof zout
- groenten om te grillen (tomaat, paprika, aubergine,...)
- een tiental bieslookstengels
Voorbereiding
Stap 1: bak de aardappels
Besprenkel de aardappels goed met olie. Strooi er grof zout over en leg ze op een stuk bakpapier. Bak ongeveer 40 minuten op 200 °C.
Stap 2: maak de ricottasaus
Klop de ricotta met de helft van de bieslook in een kom. Snijd een kruis bovenin de aardappels als ze zacht zijn. Duw ze open en bedek ze met het ricottamengsel.
Stap 3: gril de groenten
Grill de groenten ondertussen op een ander stuk bakpapier of in een ovenschaal tot ze gaar zijn. Garneer de aardappels met bieslook en serveer samen met de groenten.