
Aardappels in de schil met zelfgemaakte pesto
Gevulde aardappels uit de oven zijn niet alleen heerlijk, het is ook nog zo gepiept. Deze zelfgemaakte pesto geeft de aardappel een Italiaans tintje.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 4 grote, vastkokende aardappels
- 1 bussel raketsla
- 3 el pijnboompitten
- 6 el olijfolie
- 3 teentjes look
- 4 el parmezaanse, geraspte kaas
Voorbereiding
Stap 1: zelfgemaakte pesto
Was, droog en snijd de raketsla. Doe hem in een blender en mix met de andere ingrediënten tot een halfvloeibaar mengsel. Werk af met peper en zout. Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 2: aardappels uit de oven
Scrub de schil van de aardappels schoon onder koud stromend water, droog ze en rol ze in aluminiumfolie. Bak ze ongeveer een uur in de oven.
Stap 3: vul de aardappels
Haal de aardappels uit de oven, snijd ze in de lengte open en serveer ze met een eetlepel van jouw zelfgemaakte pesto.