
Aardappelrisotto
Weer eens wat anders: de aardappelrisotto! Zoals de naam als vermoed, gebruik je aardappel in plaats van rijst. Snij ze klein, of gebruik een mandoline. Aardappelrisotto is een heerlijk hoofdgerecht, maar ook als bijgerecht maakt ‘ie de blits.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 4 middelgrote vastkokende in blokjes van 0,5 cm aardappels
- 0,5 l groentebouillon
- 0,5 bosje rucola
- 0,5 el gehakte verse peterselie
- 50 g parmezaanschilfers
- versgemalen peper
- zout
- 4 el olijfolie
- 0,5 fijngehakt sjalotje
- 1 dubbele kippenborstfilet in schijfjes
Voorbereiding
Stap 1: bak de kip
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan. Bak de kip al omscheppend op een hoog vuur rondom bruin. Neem uit de pan.
Stap 2: bereid de risotto
Verhit de rest van de olijfolie in de pan. Bak het sjalotje 2 minuten zachtjes. Voeg de aardappels toe en bak zachtjes al omscheppend 2 minuten mee. Doe de schijfjes kip erbij. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe. Schep telkens goed om en laat de aardappel en kip zachtjes garen. Kruid met zout en peper en schep er wat peterselie door.
Stap 3: finishing touch
Verdeel over kommetjes met wat rucola en bestrooi met de Parmezaanse kaas.