
Aardappelpuree met balletjes in tomatensaus
Maak deze smaakvolle aardappelpuree met peterselie en serveer de puree met gehaktballetjes in tomatensaus. Ook kinderen zullen hiervan smullen!
Ingrediƫnten
Voor 4 personen
- 5 grote kruimige aardappels
- 1 sjalotje
- 50 g boter
- 200 g verse (of 150 gram diepvriesspinazie) spinazie
- 400 g half om half gehakt
- 50 g paneermeel
- 1 ei
- 4 dl tomatensaus (of pastasaus)
- 50 g peterselie
- peper en zout
Voorbereiding
Stap 1: gaar de aardappel
Schil de aardappels, snij ze in stukken en gaar ze afgedekt 10 minuten met een bodempje water in de magnetron op 750 watt.
Stap 2: bereid de spinazie
Pel de sjalot en hak deze fijn. Verhit de helft van de boter in de wok en fruit de sjalot 2 minuten op een laag vuur. Voeg de spinazie toe en laat al omscheppend op een hoog vuur slinken. Giet het vocht af en hak de spinazie fijn.
Stap 3: maak de spinazie-gehaktballetjes
Meng de spinazie met het gehakt, het paneermeel en het ei. Breng op smaak met zout en peper. Maak balletjes van het gehakt en kook ze 10 minuten in de tomatensaus.
Stap 4: maak de puree af en serveer
Hak intussen de peterselie fijn. Pureer de aardappels, samen met de rest van de boter en de fijngehakte peterselie. En breng op smaak met zout en peper. Serveer de puree met de balletjes in tomatensaus.