Makkelijk en Snel
Feestje
Salade
40min
Kids

Aardappelpuree met balletjes in tomatensaus .

4 Personen

Maak deze smaakvolle aardappelpuree met peterselie en serveer de puree met gehaktballetjes in tomatensaus. Ook kinderen zullen hiervan smullen!

    Ingrediënten
  • 5 grote kruimige aardappels
  • 1 sjalotje
  • 50 g boter
  • 200 g verse (of 150 gram diepvriesspinazie) spinazie
  • 400 g half om half gehakt
  • 50 g paneermeel
  • 1 ei
  • 4 dl tomatensaus (of pastasaus)
  • 50 g peterselie
  • peper en zout
Bereiding

Stap 1: gaar de aardappel

Schil de aardappels, snij ze in stukken en gaar ze afgedekt 10 minuten met een bodempje water in de magnetron op 750 watt.

Stap 2: bereid de spinazie

Pel de sjalot en hak deze fijn. Verhit de helft van de boter in de wok en fruit de sjalot 2 minuten op een laag vuur. Voeg de spinazie toe en laat al omscheppend op een hoog vuur slinken. Giet het vocht af en hak de spinazie fijn.

 

Stap 3: maak de spinazie-gehaktballetjes

Meng de spinazie met het gehakt, het paneermeel en het ei. Breng op smaak met zout en peper. Maak balletjes van het gehakt en kook ze 10 minuten in de tomatensaus.

 

Stap 4: maak de puree af en serveer

Hak intussen de peterselie fijn. Pureer de aardappels, samen met de rest van de boter en de fijngehakte peterselie. En breng op smaak met zout en peper. Serveer de puree met de balletjes in tomatensaus.

Tip .

Vervang het half-om-halfgehakt eens door lamsgehakt. Gebruik voor een nog zuidelijker tintje basilicum en olijfolie in plaats van peterselie en boter.

Laat weten hoe het is geworden!

Beoordeel dit recept

Vergelijkbare recepten .

Terug naar boven

Aardappels Kennisplatform .

Voor uitgebreide informatie over de aardappelteelt, de gezondheidsaspecten van de aardappel en de pieper in gastronomisch en historisch perspectief, kijk je op het Kennisplatform.
Vertel mij meer
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief