
Aardappelmuffins
Aardappelmuffins heb je zo gepiept, een ideaal bijgerecht. Je kan ze ook voorbereiden, dat scheelt weer tijd op de avond van je diner.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 2 middelgrote kruimige geschild aardappels
- 2 kleine rode gesnipperd uien
- 1 ei
- 40 g bloem
- boter, voor het invetten
- 1 el gehakte zwarte olijf
- 15 g fetakaas
- 1 el gehakte verse oregano
- versgemalen peper
- zout
Voorbereiding
Stap 1: voorbereiden
Warm de oven voor op 175°C. Kook de aardappels in water met zout gaar en pureer ze.
Stap 2: maak het mengsel
Splits het ei in eigeel en eiwit. Meng het eigeel met de ui, verkruimelde feta, olijven, oregano en bloem. Breng op smaak met zout en peper. Klop het eiwit stijf en spatel dit door het aardappelmengsel.
Stap 3: afbakken
Beboter een muffinvorm, vul de vormpjes tot eenderde en bak de muffins in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten.