Aardappellasagne met ricotta en spinazie

Lasagna kun je ook maken met aardappelschijfjes als lasagnebladen. Neem hiervoor grote aardappel, zodat je plakken een groot oppervlakte hebben. Dit gerecht heeft zelfgemaakte bechamelsaus maar die kan je ook kant-en-klaar kopen.

1 u
Vega

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 grote aardappels
  • 1 el olijfolie
  • 600 g verse spinazie
  • 350 g uitgelekt ricotta
  • peper en zout
  • 20 g boter
  • 2 dl melk
  • 100 g geraspte kaas

Voorbereiding

Stap 1: spinazie-ricotta mengsel

Warm de oven voor op 180°C. Verhit de olijfolie in een pan met deksel.  Was de spinazie goed en verwijder harde steeltjes. Stoof de spinazie afgedekt op een laag vuur zachtjes met aanhangend water in ongeveer 7 à 10 minuten. Schep hierbij de spinazie af en toe om. Laat goed uitlekken, druk het vocht er goed uit en snij het grof. Schep er de ricotta kaas door en breng op smaak met zout en peper.

Stap 2: maak de lasagna

Schil de aardappels en snij ze in dunne plakjes van 3 mm dikte. Vet een ovenschaal in met boter en verdeel over de bodem 1/3 van de aardappelschijfjes. Spatel hierover een laagje (1/3) van het spinaziemengsel (ongeveer 2 cm dik). Herhaal dit 3 maal.

Stap 3: bechamelsaus

Smelt de rest van de boter, voeg de bloem toe en laat op een laag vuur 1 minuut garen. Voeg de melk beetje bij beetje toe en roer goed met een garde tot een gladde saus. Voeg de geraspte kaas toe en breng op smaak met zout en peper. Giet over de aardappellasagne.

Stap 4: afbakken

Bak de lasagne ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven tot de aardappel gaar is.

Vergelijkbare recepten