
Aardappelkoekjes met ham en bieslook
Alles met het woord ‘koekje’ erin klinkt al lekker! Deze koekjes zijn een prima vervanger voor de ‘gewone’ gekookte aardappels of puree. Ook bij de kinderen zijn deze koekjes een hit. Dit recept bevat 211 kcal per portie (5 personen). Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
Voor 5 personen
- 400 g aardappels
- 3 plakken ham
- 1 ei
- zout en peper
- klein handje geraspte kaas
- paneermeel
- handje verse bieslook
Voorbereiding
Stap 1: prepareer de ingredienten
Schil de aardappels en snijd grote aardappels eventueel in tweeën. Kook de aardappels circa 20 minuten. Ondertussen snijd je de ham en bieslook in stukjes.
Stap 2: maak het ‘beslag’
Als de aardappels gekookt zijn, stamp je de aardappels fijn met een beetje melk of kookvocht. Voeg vervolgens zout, peper, bieslook, geraspte kaas en de ham toe. Even goed mengen. Vervolgens voeg je het ei toe en meng je alles nogmaals. Voeg daarna beetje voor beetje paneermeel toe totdat je een stevige massa hebt. Als je tijd hebt, laat de aardappelpuree dan afkoelen in de koelkast.
Stap 3: maak de koekjes
Vorm daarna met je handen kleine koekjes. Giet een scheut olie in een pan en bak de aardappelkoekjes circa 3 minuten per kant.