Aardappelgnocchi met jonge spinazie en chili

Zelf gnocchi maken lijkt misschien lastig, maar dat valt reuze mee! Het kost een beetje tijd en geduld, maar in een ruim half uur heb je heerlijke aardappelgnocchi op tafel.

35 min

Ingrediƫnten

Voor 4 Personen
  • 250 g bloemige aardappels
  • 1 eigeel
  • 150 g bloem
  • peper en zout
  • 25 g boter
  • 100 g jonge spinazie
  • bakje (ongeveer 150g) kerstomaten
  • 25 g geschaafde parmezaanse kaas

Bereiding

Stap 1: aan de kook

Schil de aardappels, snij ze in stukken en doe ze in een stoommand of metalen vergiet. Breng een pan met ruim water aan de kook en stoom de aardappels in het vergiet, boven het kokende water in ongeveer 15 minuten gaar. Pureer ze, laat afkoelen en kneed samen met het eigeel en de bloem tot een stevig deeg.

Stap 2: balletjes

Vorm balletjes van 1,5 cm doorsnede en druk deze lichtjes plat. Gaar deze gnocchi's in ruim kokend water met zout tot ze boven komen drijven (na 2 a 3 minuten). Giet ze af.

Stap 3: in de pan

Hak de chilipeper fijn en smelt de boter in een kookpan of wok. Roer hierdoor de aardappelgnocchi, spinazie, chilipeper en kerstomaatjes. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met wat Parmezaanse kaas.

Vergelijkbare recepten

35 min
vega

Kruidige groene aardappelsoep

35 min
vega

Bietenstamppot

35 min
vega

Gestoofde aardappel in kruidige kokos-currysaus

20 min
vega

Curry aloo met aardappel en pompoen

30 min
vega

Aardappelkoekjes met rode biet

10 min

Geroosterde aardappeltjes met ontbijtspek

[#<Recipe id: 560, title: "Kruidige groene aardappelsoep", cooking_time: 35, instructions: "<h2><u>Stap 1: fruit groente en snijd de aardappel...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Snijd 2 paarse truffelaardappels in plakjes van...", cooking_method: "koken", servings: 4, featured: true, slug: "kruidige-groene-aardappelsoep", image: "kruidige-groene-aardappelsoep.jpg", description: "Deze soep is een echte eye-catcher. Behalve als ho...", average_rating: 4.5, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2016-10-04 08:23:57", updated_at: "2018-08-16 12:17:38", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 541, title: "Bietenstamppot", cooking_time: 35, instructions: "<h2><u>Stap 1: kook de aardappels en snijd de groe...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Lekker om te serveren met een stukje zalm, of e...", cooking_method: "Pan", servings: 2, featured: false, slug: "bietenstamppot", image: "bietenstamppot.jpg", description: "Bieten geven een heerlijk zoet-frisse smaak aan je...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "http://chickslovefood.com/5-or-less-bietenstamppot...", active: true, created_at: "2016-03-31 13:09:13", updated_at: "2017-07-17 13:26:29", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 357, title: "Gestoofde aardappel in kruidige kokos-currysaus", cooking_time: 35, instructions: "<h2><u>Stap 1: maak de kruidenpasta</u></h2>\r\n\r\n<p...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Voor een extra dosis groenten, voeg bloemkool o...", cooking_method: "Wok", servings: 4, featured: true, slug: "gestoofde-aardappel-in-kruidige-kokos-currysaus", image: "gestoofde-aardappel-in-kruidige-kokos-currysaus.jp...", description: "Een vegetarische curry rijk aan smaak. En dit rece...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:50:27", updated_at: "2017-07-17 14:39:02", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 643, title: "Curry aloo met aardappel en pompoen", cooking_time: 20, instructions: "<h2><u>Stap 1: Kook de aardappel en pompoen</u></h...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "", cooking_method: "Pan", servings: 4, featured: true, slug: "curry-aloo-met-aardappel-en-pompoen", image: "Power-to-the-Pieper-DHV-curry-aloo-2_kopie_2.jpeg", description: "Aardappel + pompoen + heerlijke kruiden = een ware...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2019-04-12 10:17:46", updated_at: "2019-07-16 08:51:08", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 641, title: "Aardappelkoekjes met rode biet", cooking_time: 30, instructions: "<h2><u>Stap 1: Rasp de aardappel en biet</u></h2>\r...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Wil je nog een beetje de verschillende kleuren ...", cooking_method: "Pan", servings: 4, featured: true, slug: "aardappelkoekjes-met-rode-biet", image: "Foto_1_aardappelkoekjes_made_by_ellen_recept_kopie...", description: "Onze ambassadeur Made by Ellen is gek op deze krok...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2019-04-11 13:27:25", updated_at: "2019-05-10 12:42:58", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 448, title: "Geroosterde aardappeltjes met ontbijtspek", cooking_time: 10, instructions: "<h2><u>Stap 1: besprekel de aardappel met olie</u>...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Dit ovengerecht is ook lekker met feta in plaat...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "geroosterde-aardappeltjes-met-ontbijtspek", image: "geroosterde-aardappeltjes-met-ontbijtspek.jpg", description: "Piepers, tomaatjes en spek uit de oven! Alles gaat...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:22", updated_at: "2017-07-13 12:08:45", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief