Aardappelgnocchi met jonge spinazie en chili

Zelf gnocchi maken lijkt misschien lastig, maar dat valt reuze mee! Het kost een beetje tijd en geduld, maar in een ruim half uur heb je heerlijke aardappelgnocchi op tafel.

35 min

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

  • 250 g bloemige aardappels
  • 1 eigeel
  • 150 g bloem
  • peper en zout
  • 25 g boter
  • 100 g jonge spinazie
  • bakje (ongeveer 150g) kerstomaten
  • 25 g geschaafde parmezaanse kaas

Voorbereiding

Stap 1: aan de kook

Schil de aardappels, snij ze in stukken en doe ze in een stoommand of metalen vergiet. Breng een pan met ruim water aan de kook en stoom de aardappels in het vergiet, boven het kokende water in ongeveer 15 minuten gaar. Pureer ze, laat afkoelen en kneed samen met het eigeel en de bloem tot een stevig deeg.

Stap 2: balletjes

Vorm balletjes van 1,5 cm doorsnede en druk deze lichtjes plat. Gaar deze gnocchi’s in ruim kokend water met zout tot ze boven komen drijven (na 2 a 3 minuten). Giet ze af.

Stap 3: in de pan

Hak de chilipeper fijn en smelt de boter in een kookpan of wok. Roer hierdoor de aardappelgnocchi, spinazie, chilipeper en kerstomaatjes. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met wat Parmezaanse kaas.

Vergelijkbare recepten