
Aardappelcourgettepuree met parelhoen
Wist je dat je aardappelpuree ook kan combineren met groente? Bijvoorbeeld courgette! Dit gerecht maak je helemaal af door de zelfgemaakte aardappelchips.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 3 bloemige aardappels
- 1 courgette
- 25 g boter
- 2 dl rode wijn
- 1 dl gevogeltefond
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- 1 eetlepel suiker
- 1 takje verse tijm
- peper en zout
- olie om te frituren
Voorbereiding
Stap 1: kook de aardappel en courgette
Schil de bloemige aardappels en snij aardappel en courgette in blokjes. Kook ieder apart in water met wat zout in 10 à 15 minuten gaar. Giet beiden af, pureer de aardappel met een pureestamper. Schep er de boter en courgette door.
Stap 2: de jus
Kook de rode wijn, gevogeltefond, azijn, suiker en tijm in tot een gladde jus. Zeef de jus en breng op smaak met zout en peper.
Stap 3: van aardappelschijfjes tot chips
Verhit de frituurolie tot 180°C en frituur de aardappelschijfjes in 1 à 2 minuten tot knapperige chips. Laat goed uitlekken op keukenpapier.
Stap 4: parelhoenfilet
Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de parelhoenfilets in ongeveer 8 minuten op een matig vuur rondom bruin en gaar. Kruid de filets met zout en peper.
Serveer de parelhoenfilets op de puree, schenk er wat saus over en garneer met de chips.