
Aardappel-maissoep met gerookt spek en lichte soya
Een rijkgevulde soep is heerlijk in de winter. Lekker warm, en door de aardappels vult hij prima voor een avondmaaltijd. Ook voor de lunch is het een goede keuze. Je kan de spekjes eruit halen (of voor een vegetarische variant vervangen) en je hebt een vegan soep!
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 3 middelgrote bloemige geschild en in blokjes aardappels
- 1 el olijfolie
- 0,5 gesnipperde ui
- 1 teentje knoflook
- 200 g uit blik, (uitgelekt) mais
- 1 L groentebouillon
- 1 laurierblad
- 50 g gerookte spekblokjes
- versgemalen peper
- zout
- 2 el lichte sojasaus
- 1 el fijngehakte verse bieslook
Voorbereiding
Stap 1: de basis voor de soep
Verhit de olijfolie in een soeppan. Voeg de ui toe, pers er de teen knoflook boven uit en bak zachtjes op een laag vuur ongeveer 3 minuten. Voeg de aardappels, bouillon, laurier en uitgelekte maïs toe. Laat alles zachtjes koken tot de aardappels gaar zijn.
Stap 2: spek en kruiden
Bak intussen de spekblokjes krokant in een droge koekenpan. Verwijder het laurierblad uit de soep. Pureer de soep in een blender of met een staafmixer en schenk het door een zeef. Breng de soep op smaak met zout, peper en sojasaus.
Stap 3: serveren
Serveer met de uitgebakken spekjes en bieslook.