
Aardappel-kipsalade met appel
Stukjes appel in een warm gerecht zorgt voor een lekkere frisse ‘bite’. De kip samen met de aardappel is een goede combinatie, maar de appel maakt het helemaal af. Een frisse salade voor een zomerse avond.
Ingrediƫnten
Voor 4 personen
- 4 middelgrote vastkokende aardappels
- 200 g gegaarde kip
- 4 appels
- 100 g jonge sla
- 1el bieslook
- 1 dl olijfolie
- 1 tl zeezout
- (vers gemalen) zwarte peper
Voorbereiding
Stap 1: gaar de aardappels
Schil de aardappels, snij ze in blokjes van 1,5 cm en gaar ze afgedekt 6 minuten met een bodempje water in de magnetron op 750 watt. Laat afkoelen.
Stap 2: bak de kip
Verwarm de olijfolie iets en kruid met de zwarte peper en het zeezout. Leg het kippenvlees, in reepjes gesneden, in de olijfolie en laat 30 minuten marineren.
Stap 3: appelsalade
Schil de appels en snijd ze in blokjes van 1 cm. Meng ze door de aardappels. Verdeel de aardappel- en appelblokjes over de jonge sla en leg er de stukjes kip bovenop. Besprenkel met wat marinade en garneer met de fijngehakte bieslook.