Aardappel in de schil met tomaat, mozzarella en zwarte olijven

Kom in de Italiaanse sferen met dit aardappelrecept van tomaat, mozzarella, basilicum en olijven. Buon appetito of eetsmakelijk!

15 min
Vega

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

  • 2 grote, kruimige aardappels(+/- 300 g)
  • 15 zwarte, ontpitte olijven
  • 2 tomaten
  • 1 bol mozzarella
  • zout en peper
  • 1 el (extra vierge) olijfolie
  • 2 takjes basilicum

Voorbereiding

Stap 1: pof de aardappel

Scrub de schil van de aardappels schoon onder koud stromend water. Prik iedere aardappel rondom 3 keer in met een vork. Gaar ze 4 minuten in de magnetron op vol vermogen (ca. 900 watt). Keer ze halverwege een keer om. Laat ze 5 minuten nagaren. 

 

Stap 2: snij de topping

Hak intussen de olijven grof. Halveer de tomaten, verwijder pitjes en zaadlijsten en laat de helften goed uitlekken. Snij tomaat en mozzarella in kleine blokjes. Meng de olijven met tomaat en mozzarella. Breng op smaak met zout en peper.

 

Stap 3: maak de aardappel af

Halveer de gare aardappels. Zet ze op een magnetronbestendige vlakke schaal. Verdeel er het tomatenmengsel over. Besprenkel met de olijfolie. Verwarm nog eens 2 Ć  3 minuut onafgedekt in de magnetron op vol vermogen, tot alles goed warm is. Garneer met basilicum en serveer direct.

Vergelijkbare recepten