
Aardappel-fetabeignets
Deze aardappel-fetabeignets zijn heerlijk als aperitiefhapjem geserveerd met bijvoorbeeld een knoflooksaus. Maar ook bij het hoofdgerecht doen ze het goed, bijvoorbeeld met een stukje vis of vlees.
Ingrediƫnten
Voor 4 personen
- 400 g vastkokende aardappels
- zout en peper
- 1 groot ei
- 75 g zelfrijzend bakmeel
- 3 el melk
- 100 g (pittige) feta
- 1 el gehakte peterselie
- 1 el gehakte verse koriander
- zonnebloemolie
- keukenpapier
Voorbereiding
Stap 1: Bereid de aardappels voor
Schil de aardappels, halveer ze en kook ze in ca. 10 minuten in water met zout half gaar. Spoel ze goed af onder koud stromend water en laat ze in koud water afkoelen.
Stap 2: beslag
Maak intussen een dik beslag van het ei, het bakmeel en de melk. Verkruimel er de feta boven. Giet de aardappels af, dep ze goed droog en rasp ze grof. Roer de feta, geraspte aardappels en de gehakte kruiden door het beslag. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 3: bak de beignets
Verhit een laagje olie in een wok. Schep met 2 eetlepels telkens bergjes van het beslag in de wok en bak de beignets rondom in 2 Ć 3 minuten goudbruin en gaar. Per keer kun je ca. 4 beignets bakken. Laat ze telkens uitlekken op een stukje keukenpapier.