
Aardappel- en knolselderijfrietjes met verse remouladesaus
Wil je een keer wat anders dan patat met mayo? Maak dan deze friet van aardappel en knolselderij! Serveer het met een remouladedip, een van oorsprong Franse saus op basis van mayonaise, dragon en perterselie.
Ingrediƫnten
Voor 4 personen
- 3 frietaardappels, gesneden in frietjes van 0,5 cm dik
- 0,25 knolselderij, gesneden in frietjes van 0,5 cm dik
- arachideolie
- 3 el mayonaise
- 3 el yoghurt
- 0,5 gesnipperde, zoete ui
- 0,5 el fijngehakte kappertjes
- 1 el fijngehakte augurk
- 0,5 el fijngehakte peterselie
- 0,5 el fijngehakte dragon
Voorbereiding
Stap 1: maak de remoulade
Meng alle ingrediƫnten voor de remoulade (mayonaise, yoghurt, ui, kappertjes, augurk, peterselie en dragon) en bewaar ze op een koele plaats.
Stap 2: frituur de gesneden aardappel en knolselderij
Verhit in de wok voldoende arachideolie en frituur de aardappel- en knolselderijfrietjes in 2 porties in ongeveer 5 minuten gaar en goudbruin. Laat ze in een vergiet op keukenpapier goed uitlekken en bestrooi ze met wat zout. Serveer met een beetje paprikapoeder en de remouladesaus.