
Aardappel-clam chowder
Clam chowder is een romige soep waar vis, schelpdieren en diverse groenten in gaan. De soep wordt vooral in de Verenigde Staten en Canada.
Ingrediƫnten
Voor 4 personen
- 3 vastkokende aardappels
- 1 tomaat
- 1 stengel bleekselselderij
- 1 ui
- 1 eetlepel boter
- 1 dl droge witte wijn
- 750 g venusschelpen (mosselen mag ook)
- 1 eetlepel gehakte peterselie
- peper en zout
Voorbereiding
Stap 1: snijd de ingrediƫnten
Snij de aardappel, tomaat en bleekselderij in blokjes en snipper de ui.
Stap 2: bakken en koken
Verhit de boter in een koekenpan. Bak de spekblokjes, ui en bleekselderij zachtjes 2 minuten. Voeg aardappel en tomaat toe. Blus af met de witte wijn en het water. Breng alles aan de kook en laat zachtjes 15 minuten koken. Voeg de venusschelpen toe en gaar nog eens 2 minuten. Breng op smaak met zout, peper en de peterselie.