Witte asperges met nieuwe aardappels

Witte asperges met nieuwe aardappels

Dit is dé combinatie van het voorjaar. Heerlijk als de eerste nieuwe aardappels weer op de markt zijn, de eerste oogst van het jaar! In warmere landen zijn ze er al in mei, maar voor aardappels van eigen bodem moet je even wachten tot begin juni. De aardappels hebben een dunne schil. Schillen is niet nodig, je kunt ze eventueel wel schrappen. Dit recept bevat 338 kcal per portie (4 personen). Bereidingstijd: 30 minuten.

30 min
Vega

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 300 g nieuwe aardappels, goed gewassen
  • 12 stuks (witte) AA-asperges, geschild en houtige onderkant verwijderd
  • 75 g boter + extra
  • 4 eieren, hardgekookt
  • 2 el fijngesneden peterselie

Voorbereiding

Stap 1: de aardappels

Snijd de aardappels in stukken van gelijke grootte of kies kleine exemplaren en laat ze heel. Leg ze in een pan en schenk er zoveel koud water bij dat ze voor de helft onder water staan. Voeg zout naar smaak toe. Leg een deksel op de pan en breng de aardappels aan de kook. Draai het vuur iets lager en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Giet af en houd warm.

Stap 2: de asperges

Leg intussen de asperges in een hapjespan met een klein klontje boter en zout. Schenk er zoveel water op dat ze onder staan. Breng de asperges aan de kook, draai het vuur laag en kook ze 8 minuten. Draai dan het vuur uit en laat ze in hun kookvocht verder garen. Smelt 75 gram boter in een pannetje op laag vuur. Hak de eieren grof en roer ze met de peterselie door de gesmolten boter. Verdeel de asperges over 4 grote borden, schep de aardappels erop en het ei-botermengsel erover.

Vergelijkbare recepten