Veggie aardappelstew

25 min
Vega

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 200 g vastkokende aardappels
  • 0,5 rode paprika
  • 1 stengel bleekselselderij
  • 0,5 courgette
  • 0,5 el korianderzaad
  • 0,5 ui
  • 0,5 chilipeper
  • 1 teentje knoflook
  • 1,5 el olijfolie
  • peper en zout
  • 50 g mais uit blik, uitgelekt
  • 0,5 bosje koriander

Voorbereiding

Snij aardappels, paprika, bleekselderij en courgette in blokjes van 2 x 2 cm. Rooster de korianderzaadjes in een droge verhitte wok en stamp ze fijn in een vijzel. Snipper de ui, chilipeper en knoflook fijn.

Verhit de olijfolie in een braadpan. Bak knoflook en ui op een laag vuur zachtjes 2 minuten. Voeg aardappel, courgette, paprika, chili en bleekselderij toe en bak zachtjes 2 minuten mee. Breng op smaak met zout, peper en de gemalen koriander.

Stoof de groenten afgedekt ongeveer 20 minuten. Roer om en voeg de uitgelekte maïs toe. Hak de verse koriander fijn, schep deze door de stoofschotel en serveer direct.

Vergelijkbare recepten