
Varkensgebraad met aardappels
Geef aardappels nog meer smaak door het mee te bakken met de varkensvlees. De vleessappen zullen lekker in de aardappels trekken.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 10 grote, vastkokende aardappels, in blokjes
- 4 varkensmignonetten
- 3 el fijngesnipperde knoflook
- 2 el salieblaadjes, fijngesnipperd
- 2 el olijfolie
Voorbereiding
Stap 1: kruid het vlees
Verwarm de oven voor op 220°C. Vermeng 2 eetlepels knoflook, salie, zout en peper in een kleine kom. Wrijf het vlees in met het kruidenmengsel.
Stap 2: bak de aardappels samen met het vlees
Meng de aardappels met olijfolie en de resterende knoflook. Plaats de aardappels en het vlees in een braadslee in de oven. Haal de braadslee na een half uur uit de oven.
Stap 3: bak het vlees af
Schud op en bestrijk het vlees met het braadvocht. Verlaag de oventemperatuur tot 160°C. Laat alles nog 15 à 20 minuten braden. Als het vlees gaar is, laat je het 5 minuten rusten en snijd je het in dunne plakjes.