Traybake met geroosterde aardappels, braadworst en snelle rodekoolpickle

In deze traybake rooster je de braadworst mee met de aardappels. Zo krijgen je aardappels de lekkere vette smaak van de worsten mee! Door de snelle ingemaakte rode kool krijgt dit recept een frisse twist. In 15 minuten zet je dit gerecht in elkaar en de oven doet de rest.

15 min

Ingrediënten

Voor 1 personen

  • 2 kilo voorgekookte aardappels met schil
  • 5 el olijfolie
  • 2 el bloem
  • peper en zout
  • ¼ rodekool
  • ½ komkommer, geschild
  • ½ rode ui, gepeld
  • 200 g radijsjes
  • 6 el wittewijnazijn
  • 20 g munt
  • 20 g platte peterselie
  • 8 saucijzen

Voorbereiding

Stap 1: bak de aardappels in de oven

Verwarm de oven voor op 200 ℃. Snijd de voorgekookte aardappels in grove stukken. Meng de aardappels met de olijfolie, bloem en peper en zout. Leg de aardappels op een met bakpapier beklede bakplaat of in een ovenschaal en bak circa 25 minuten in de oven.

Stap 2: maak de pickle

Maak intussen de pickle door de rode kool, komkommer, rode ui en radijsjes in dunne reepjes te snijden (een mandoline komt van pas, maar let op je vingers). Maak in een kom aan met de wittewijnazijn en een snuf zout. Kneus de groenten zodat ze de zuren goed opnemen. Hak de blaadjes van de munt en de peterselie (inclusief de steeltjes) fijn en roer door de salade. Laat staat totdat je klaar bent om aan tafel te gaan.

Stap 3: bak de worsten mee en serveer!

Schep de aardappels na 25 minuten om en leg dan de worst op de aardappels. Bak het geheel nog 20 minuten in de oven. Haal de worst en aardappels uit de oven en serveer met de ingemaakte groente.

Dit recept komt uit het kookboek ‘Zo Gepiept’.

Vergelijkbare recepten