Stamppot met paksoi en tempeh balletjes

Zin in stamppot vanavond? Probeer deze variant van onze ambassadeur De Hippe Vegetariër, met paksoi, feta en pecannoten! Serveer de stamppot met zelfgemaakte tempehballetjes. Ultiem comfortfood!Dit recept bevat 656 kcal per portie (6 personen)Bereidingstijd: 35 minuten

35 min
Vega

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 1 kg kruimige aardappels
  • 1 grote paksoi / 2 shanghai paksoi
  • 80 ml groentebouillon
  • 150 gr feta, verkruimeld
  • 150 gr pecannoten, grofgehakt
  • zonnebloemolie
  • 500 gr tempeh
  • 100 gr havervlokken, gemalen
  • 3 el ketjap manis
  • 2 el mosterd
  • 1 tl tomatenpuree
  • zout en peper naar smaak

Voorbereiding

Stap 1: Maak de puree

Schil de aardappelen, snijd in stukken van gelijke grootte en zet voor driekwart onder water. Voeg een snufje zout toe aan het water en kook de aardappelen in 25 minuten gaar. Giet de aardappelen af, voeg de groentebouillon toe en stamp tot een puree.

Stap 2: Maak de tempeh balletjes

Maak ondertussen de tempeh balletjes. Rasp de tempeh met een grove rasp. Voeg gemalen havervlokken, ketjap, mosterd en tomatenpuree toe en meng alles goed door elkaar. Verdeel de gemarineerde tempeh in ongeveer 15-20 stukjes. Maak met behulp van je handen tempeh balletjes van ongeveer 6 cm doorsnede. Verhit zonnebloemolie of boter een koekenpan en bak de balletjes terwijl je deze regelmatig in beweging houdt totdat ze goudbruin gekleurd zijn.

Stap 3: Bak de groenten en meng alle ingrediënten

Was en snijd de paksoi in dunne reepjes. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en roerbak de paksoi enkele minuten totdat deze nog knapperig maar gaar zijn. Meng de paksoi, feta en pecannoten door de aardappelpuree en breng op smaak met zout en peper. Serveer de stamppot met de tempeh balletjes.

Dit recept is van onze ambassadeur De Hippe Vegetariër.

Vergelijkbare recepten