Marokkaanse aardappelsalade met komijn en koriander

Marokkaanse aardappelsalade met komijn en koriander

Een aardappelsalade die warm lekkerder smaakt dan koud. Samen met een groene salade en/of een tomatensalade is het een gevarieerde salademaaltijd, die ook nog vegetarisch is. Dit recept bevat 241 kcal per portie (4 personen). Bereidingstijd: 25 minuten

25 min
Vega

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

  • 500 g nieuwe vastkokende aardappels
  • 3 el olijfolie
  • 1 grote of 2 kleine sjalotten sjalotten, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl komijnzaad
  • mespunt chilivlokken
  • sap van citroen
  • 2 el gesneden koriander
  • 3 lente-uitjes, in de lengte doorgesneden
  • 1 el komijnzaad
  • 2 tomaten, in plakken

Voorbereiding

Stap 1: kook de aardappels

Boen de aardappels schoon. Leg ze in een pan en schenk er zoveel koud water bij dat ze voor de helft onder water staan. Voeg zout naar smaak toe. Leg een deksel op de pan en breng de aardappels aan de kook. Draai het vuur iets lager en kook ze ca. 15 minuten koken tot ze zacht aanvoelen als je er met een mes in prikt. Giet ze af. Snijd ze, als ze enigszins afgekoeld zijn, in grove stukken.

Stap 2: kruiden

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan, voeg de sjalot, knoflook, kurkuma, komijn en chilivlokken toe en bak het geheel ca. 2 minuten tot de knoflook goudbruin begint te worden. Voeg het citroensap en de stukjes aardappel toe. Hussel tot de stukjes aardappel rondom bedekt zijn met de specerijen. Haal de pan van het vuur. Roer de koriander door de aardappels.

Stap 3: komijn en lente-uitjes

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de lente-uitjes in ca. 5 minuten goudbruin. Rooster het komijnzaad in een droge koekenpan, al roerend, 2 minuten.

Stap 4: mix de salade

Leg de plakjes tomaat in een mooie schaal. Verdeel de aardappels erover. Leg de gebakken lente-uitjes erbij en strooi het komijnzaad over de salade. Eet de salade liefst lauwwarm. 

Vergelijkbare recepten