Groene aardappelsoep

Een groene soep met smaak! Er gaat namelijk een kruidenpuree van van lavas, tijm, majoraan, peterselie en basilicum door deze aardappelsoep.

35 min
vega

Ingrediƫnten

Voor 4 Personen
  • 4 kruimige aardappels
  • 1 l bouillon
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • boter
  • Takjes lavas, tijm, majoraan en peterselie
  • 1 bosje basilicum (voor de kruidenpuree)
  • 1 bosje peterselie (voor de kruidenpuree)
  • 1 stengel lavas (voor de kruidenpuree)
  • 1 takje dragon (voor de kruidenpuree)
  • 6 blaadjes spinazie (voor de kruidenpuree)
  • 100 ml olijfolie (voor de kruidenpuree)
  • vers geraspte nootmuskaat (voor de kruidenpuree)
  • 1 teentje knoflook (voor het opdienen)
  • 200 ml volle yoghurt (voor het opdienen)
  • 100 ml slagroom (voor het opdienen)
  • 20 rauwe rivierkreeftstaartjes (voor het opdienen)
  • zout en peper

Bereiding

Stap 1: maak de soep

Snipper de sjalotjes en de teentjes knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook in wat boter zacht en glazig. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Doe de aardappelen in een grote pan met de ui en knoflook en schenk de bouillon en wijn erbij. Voeg de takjes kruiden toe en laat alles zachtjes doorkoken tot de aardappelen gaar zijn. Verwijder de takjes kruiden en pureer de soep in een blender. Breng hem op smaak met zout en peper.

 

Stap 2: maak de topping

Hak voor de kruidenpuree alle kruiden fijn en meng ze met de olijfolie. Voeg naar smaak nootmuskaat, zout en peper toe. Pers het teentje knoflook boven de yoghurt uit en meng de slagroom erdoor.

 

Vergelijkbare recepten

25 min
vega

Aardappelwafels met kervel

30 min

Prinsessenstamppot

50 min
vega

Aardappeltjes uit de oven met venkel en rode ui

2 u

Kalfsstoverij

45 min
vega

Wally's focaccia met aardappel

45 min

Aardappelrisotto

[#<Recipe id: 597, title: "Aardappelwafels met kervel", cooking_time: 25, instructions: "<h2><u>Stap 1: de aardappelrasp</u></h2>\r\n\r\n<p>Ver...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Was de aardappels na het schillen niet, want da...", cooking_method: "Bakken", servings: 4, featured: true, slug: "aardappelwafels-met-kervel", image: "160530_FC_Aardappel_03A.jpg", description: "Geraspte aardappels worden voor veel gerechten geb...", average_rating: 5.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2017-11-09 15:04:29", updated_at: "2017-11-09 15:16:35", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 621, title: "Prinsessenstamppot", cooking_time: 30, instructions: "<h2 style=\"margin-left:0cm; margin-right:0cm\"><u>S...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "", cooking_method: "Stamppot", servings: 4, featured: false, slug: "prinsessenstamppot", image: "Zo-Gepiept---Prinsessenstamppot-L.jpg", description: "", average_rating: 5.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2018-04-09 14:59:09", updated_at: "2018-11-10 18:29:57", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 425, title: "Aardappeltjes uit de oven met venkel en rode ui", cooking_time: 50, instructions: "<h2><u>Stap 1: aardappels in de oven</u></h2>\r\n\r\n<...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Deze ovenschotel past perfect bij een stukje ge...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "aardappeltjes-in-de-oven-met-venkel-en-rode-ui", image: "aardappeltjes-in-de-oven-met-venkel-en-rode-ui.jpg", description: "Venkel geeft een heerlijk frisse smaak aan je aard...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:54", updated_at: "2017-07-17 12:36:19", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 464, title: "Kalfsstoverij", cooking_time: 120, instructions: "<h2><u>Stap 1: snijd de ingredi&euml;nten</u></h2>...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Ook lekker met sperziebonen.</p>\r\n", cooking_method: "Overige", servings: 4, featured: true, slug: "kalfsstoverij", image: "kalfsstoverij.jpg", description: "In de gure wintermaanden snak je vaak naar stoofsc...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:39", updated_at: "2017-07-28 13:12:36", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 582, title: "Wally's focaccia met aardappel", cooking_time: 45, instructions: "<p>Meng de zuurdesemstarter, olijfolie, water en g...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "", cooking_method: "bakken", servings: 12, featured: true, slug: "wally-s-focaccia-met-aardappel", image: "wally-s-focaccia-met-aardappel.jpg", description: "Focaccia is een Italiaanse platbrood, oorspronkeli...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2017-04-05 08:45:16", updated_at: "2017-07-07 09:18:04", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 427, title: "Aardappelrisotto", cooking_time: 45, instructions: "<h2><u>Stap 1: bak de kip</u></h2>\r\n\r\n<p>Verhit 2 ...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>De kip kan je vervangen door mosselen of andere...", cooking_method: "Overige", servings: 4, featured: true, slug: "aardappelrisotto", image: "aardappel-risotto.jpg", description: "Weer eens wat anders: de aardappelrisotto! Zoals d...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:57", updated_at: "2017-06-22 12:50:38", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief