
Gevulde aardappel met romige tonijn
Wist je dat je aardappels ook kunt garen in de magnetron? Dat is superhandig, want zo kun je ondertussen mooi de rest van je maaltijd klaarmaken.
Ingrediƫnten
Voor 4 personen
- 4 grote kruimige aardappels
- 2 zakjes à 85 g tonijn
- 200 g verse roomkaas
- 2 el kappertjes
Voorbereiding
Stap 1: aardappels in de magnetron
Borstel de aardappels schoon onder koud stromend water, prik hier en daar in en verhit de aardappels in een magnetronbestendige schaal in de magnetron op vol vermogen (700 Watt) in 10-12 min. Wikkel de aardappels in keukendoek en laat nog 10 min. nagaren.
Stap 2: tonijnvulling
Meng de tonijn, verse roomkaas en kappertjes. Breng op smaak met zout en peper. Hol de bovenzijde van aardappels iets uit en vul hoog op met het tonijnmengsel.