
Aardappelcurry met tijgergarnalen
Aardappels zijn vaak één van de hoofdingrediënten van een Indiase curry. Je kan gerust een heleboel maken, want curry smaakt de volgende dag altijd nóg lekkerder omdat de smaken van de specerijen dan goed hebben kunnen intrekken.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 4 grote vastkokende aardappels
- 1 klein ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel arachideolie
- 1 citroengrasstengel
- 1 eetlepel rode currypasta
- 1 eetlepel (bruine suiker kan ook) rietsuiker
- 6 gepelde tijgergarnalen
- 2 dl kippenbouillon
- 1 dl kokosmelk
- 50 g peultjes
- peper en zout
- 1 bosje koriander
Voorbereiding
Stap 1: voorbereidingen
Schil de aardappels en snij ze in blokjes van 1 x 1 cm. Hak de ui en de knoflook fijn.
Stap 2: wok de aardappel
Verhit de arachideolie in een wok. Bak de ui en knoflook al omscheppend op een laag vuur 2 minuten. Voeg citroengras en currypasta toe en bak nog eens 1 minuut mee. Voeg de suiker en aardappelblokjes toe.
Schenk er de bouillon en kokosmelk bij, breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.
Stap 3: voeg de garnalen en groente toe
Voeg de tijgergarnalen en peultjes toe en kook nog eens 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met blaadjes koriander en serveer direct.