10x Pieper recepten om je weerstand te boosten

In deze tijd van het jaar kan onze weerstand vaak wel een boost gebruiken. De aardappel is één van de lekkerste superfoods en het perfecte ingrediënt om jezelf te wapenen tegen griep en verkoudheid. Als je tweehonderd gram aardappels op een dag eet, hoef je geen sinaasappel meer te eten, zoveel vitamine C zit erin! Daarnaast bevat de aardappel ook veel  eiwitten, kalium en vitamine B1 & B6. Belangrijke voedingsstoffen voor een goede weerstand. In dit lijstje delen we 10 makkelijke recepten om vaker aardappelen binnen te krijgen. 

 

1: Bloemkool-aardappelsoep

De makkelijkste manier om extra veel groente binnen te krijgen? Soep! Deze romige bloemkool-aardappelsoep is hartverwarmend en hartstikke gezond. Lekker als lunch of als voorgerecht!

 

2: Eenpansgerecht met kip, aardappels en sperziebonen

Een makkelijk recept met eiwitten, lekker veel groente en maar één pan? Check! Dit eenpansgerecht met aardappel, kip en sperziebonen breng je goed op smaak met grove mosterd. Extra fijn: Je hebt er maar 15 minuutjes werk aan. De oven doet de rest!

 

3: Gebakken aardappelsalade met groene asperges en saffraan-aioli

Zin om iets nieuws te proberen vanavond? Verras je gezin met deze gebakken aardappelsalade met kiemgroente, asperges en sperziebonen! Dit recept zit vol met groene groenten. En wist je al dat kiemgroente relatief veel vezels en voedingsstoffen bevatten?

 

4: Aardappelschotel met broccoli en vis

Extra makkelijk doen vanavond? Maak dan deze aardappelschotel met broccoli en vis! Kies jouw favoriete soort vis, zoals tilapia, kabeljauw of zalm (check de viswijzer) en breng de schotel op smaak met heerlijke tandoori kruiden. Aan tafel!

 

5: Lentestamppotje met wortel

Ben jij ook zo dol op stamppot? Probeer dan eens dit lekkere lente stamppotje met wortel, appel en sla uit. Voeg een handje pijnboompitten toe voor een lekkere crunch en wat gezonde vetten!

 

6: Aardappels met broccoli uit de oven

Voor dit recept heb je maar vijf ingrediënten nodig. Ideaal, makkelijk en lekker gezond! Rooster de aardappels en groente in de oven en maak er wat vlees, vis of een vleesvervanger bij om de maaltijd volledig te maken. Eet smakelijk!

 

7: Aardappeltaart met prei en paprika

Kan taart je weerstand boosten? Zeker weten! Wel als je kiest voor deze aardappeltaart met lekker veel prei, paprika en courgette. Kies voor light kookroom en kipreepjes als je voor een lichtere variant wil gaan. Tip: Dit is dé manier om kids aan de groente te krijgen!

 

8: Frisse spinazie-aardappelsmoothie

Een frisse smoothie is ideaal als ontbijt of tussendoortje. Met deze spinazie-aardappelsmoothie krijg je ook nog eens een extra vitamineboost! Gooi er nog een handje spinazie in voor extra veel voedingsstoffen. Genieten maar!

 

9: Ratatouille ovenschotel met aardappelschijfjes

In deze ratatouille zit wel vier soorten groente, waar je ook nog eens goed mee kan variëren. Bak de ui, paprika, aubergine en courgette (of jouw favoriete soorten groente!) even aan in de pan, vul de ovenschaal met de groente, verdeel de aardappelschijfjes er overheen en de oven doet de rest! 

 

10: Kruidige groene aardappelsoep

Deze groene soep zit vol groene en verse kruiden! Wist je dat groene bladgroente een goede bron zijn van foliumzuur en ijzer? En naast dat deze soep er hartstikke gezond uitziet, smaakt hij ook nog eens goed. Aanrader dus!

 

Lees op het Kennisplatform meer over de voedingswaarden van aardappels!

Recepten van Lekker en Simpel, Chicks Love Food, Voedzaam en Snel en Leuke Recepten.