
Frisse spinazie-aardappelsmoothie
Deze smoothie heb je in een handomdraai gemaakt, zeker als je een restje gekookte aardappels van de avond ervoor bewaard hebt. Handig ook voor lastige eters of voor kinderen in de groei die gedurende de dag op zoek zijn naar lekkers. Dit recept bevat 163 kcal per portie (4 personen). Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 200 g kruimige aardappels, geschild
- 10 ijsklontjes
- 100 g spinazie, gewassen
- 1 elstar appel met schil, in stukjes
- 1 banaan, in stukjes
- 6 medjoul dadels, ontpit
- 125 ml zure room of yoghurt
- sap van ½ citroen
- extra nodig: blender, keukenmachine of staafmixer
Voorbereiding
Stap 1: kook de aardappelen
Kook de aardappels in ruim water zonder zout in ca. 20 minuten gaar. Giet het kookvocht af en laat de aardappels afkoelen.
Stap 2: in de blender
Doe de aardappels in de blender, voeg 200 ml koud water en de overige ingrediënten toe. Pureer de smoothie in 1 minuut luchtig.
Stap 3: serveer de smoothie
Schenk de smoothie in glazen en serveer met een lepeltje. Als je meer water, ijsblokjes of appelsap toevoegt, wordt de smoothie dunner en kun je ’m met een rietje drinken.