Lauwwarme lentesalade met burrata

De lente is weer begonnen! Zet daarom eens deze lauwwarme lentesalade met burrata op tafel. Snel op tafel, vol met groenten, lekkere aardappeltjes en romige burrata! De perfecte combinatie.

20 min
Vega

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 400 g groene asperges
  • 1 biologische citroen, rasp en sap
  • 1 kilo krieltjes met schil
  • peper en zout
  • 1 el dijonmosterd
  • 4 el olijfolie
  • 10 g kervel of dragon
  • 400 g doperwten (diepvries, ontdooid)
  • 2 burrata's
  • Rasp

Voorbereiding

Stap 1: schil de asperges en rasp de citroen

Verwijder de harde kontjes van de asperges en snijd de asperges in stukken van 5 centimeter. Rasp de schil van de citroen en zet apart.

Stap 2: kook de krieltjes

Was de krieltjes en doe deze in een pan met ruim water en een snuf zout. Breng aan de kook en kook de krieltjes 10 minuten.

Stap 3: maak de vinaigrette

Maak intussen de vinaigrette door in een kom 1 tot 2 eetlepels citroensap en de mosterd met elkaar te mengen. Voeg druppelsgewijs en onder constant kloppen met een garde de olijfolie toe tot je een gebonden vinaigrette krijgt. Hak de kervel of dragon fijn en voeg ¾ hiervan door de vinaigrette, breng op smaak met peper en zout.

Stap 4: kook de groenten

Voeg de asperges toe aan de pan met krieltjes en kook nog eens 3 minuten. Voeg de doperwten toe en kook nogmaals alles 1 tot 2 minuten.

Stap 5: giet af en laat afkoelen

Giet de aardappels en groente af en laat 5 minuten afkoelen. Kneus de aardappels licht met een vork zodat ze straks alle vinaigrette goed opnemen.

Stap 6: serveer!

Meng de krieltjes en groenten met de vinaigrette en verdeel over de borden. Breek de burrata’s open en leg een halve burrata op elk bord. Strooi de citroenrasp over de burrata en breng de burrata op smaak met zout. Strooi de rest van de kervel of dragon over het gerecht en serveer.

Dit recept komt uit het kookboek ‘Zo Gepiept’.

Vergelijkbare recepten