8x makkelijke pieperrecepten

Geen zin om (letterlijk) alles uit de keukenkast te halen om een lekkere maaltijd op tafel te zetten? In dit artikel delen we 8 makkelijke pieperrecepten met heerlijke seizoensgroenten. Eet smakelijk!

1: Krieltjes ovenschotel
Met aardappels en broccoli in één gerecht heb je vaak niet veel meer nodig. De pieper zorgt voor een goede basis en de Grana Padano voor extra veel smaak! In nog geen 15 minuten zet je deze ovenschotel in de oven.

2: Preistamppot met makreel
Zin in stamppot met een twist? Voeg dan eens makreel toe. De combinatie van zachte prei, piepers en vette makreel sluiten perfect op elkaar aan. Deze stamppot staat ook nog eens binnen 25 minuten op tafel. Ideaal voor een drukke dag.

3: Krieltjes met roerbakgroenten, paddenstoelen en schimmelkaas
Het voordeel van een roerbakschotel is dat het lekker snel klaar is en je maar één pan gebruikt. In dit recept bak je krieltjes die je zelfs niet hoeft te schillen en snijden, vliegensvlug aan tafel dus!

4: Aardappelsalade met peultjes
Van alle kleuren groen: deze aardappelsalade barst van de verse groenten.Een heerlijke zomerse aardappelsalade. Je kan hem lauwwarm of koud eten, ideaal voor een picknick!

5: Aardappelpannetje met spek en spruitjes
Dit eenpansgerecht is ideaal voor een campingavontuur: een aardappelpannetje met spruitjes en spek. Makkelijk te bereiden en vol van smaak! En je zet het ook nog eens zo op tafel.

6: Gnocchi met garnalen
Ook zo gek op gnocchi? In dit simpele gerecht combineer je deze Italiaanse aardappelballetjes met garnalen, rode pesto en courgette. Maak de maaltijd af met een handje pittige rucola en je kunt aan tafel!

7: Gepofte aardappel
Gepofte aardappels zijn lekker veelzijdig en kun je met van alles vullen. In dit recept gebruik je een vulling van zure room en verse groene kruiden. Schuif ze in de oven en je hebt er geen omkijken meer naar. Lekker met maïskolven en een simpele salade.


8: Romige aardappelsoep met croutons 
Binnen 25 minuten kun je genieten van deze lekkere, vullende maaltijdsoep. Voeg er knapperig brood of een lichte salade aan toe voor een perfecte maaltijd. Een goede optie voor drukke dagen, want deze soep maak je in een handomdraai. 

Recepten van Chicks Love Food, Libelle Lekker, Puurgezond en Uitpaulineskeuken.